CLIFFIE STONE – Gonna Shake This Schack Tonight – Barracuda

CLIFFIE STONE
Gonna Shake This Schack Tonight – Barracuda
Bear Family BCD 17560 (75 min)

Cliffie Stone var en av tungviktarna inom country och rockabilly från mitten av 1940-talet till en bit in på 1960-talet. Han fanns dock aldrig i frontlinjen som någon som var superkänd av den breda allmänheten. Däremot var han välkänd bland branschfolk och musiker verksamma inom genren.

Han var orkesterledare, låtskrivare, studiomusiker, talangscout och manager, hela tiden trogen bolaget Capitol. Han hade dessutom egen radio- och TV-show.

Hans instrument var bas. Denna samling omfattar inspelningar från åren 1947 till och med 1955 med hans orkester; vi hör rockabilly, hillbilly boogie, rock´n´roll, western swing och en liten dos rhythm´n´blues. Stone delar på det vokala med ett flertal olika sångare, bland andraBilly Strange, Speedy West, Jeanne Gayle, Ferlin Husky, Tennessee Ernie Ford, Judy Haydenoch Stan Freeberg.

Det 31 låtarna är mest i uptempo. Tennessee Ernie Ford imponerar då han tar hand om det vokala i låtar som hans egna ”The shot gun boogie”, ”Catfish boogie” och Willie Mabons ”I don´t know”.

Tonvikt på den vite mannens blues, men kul lyssning.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste