Boo Boo Davis – What Kind Of Shit Is This?

Boo Boo DavisBOO BOO DAVIS
What Kind Of Shit Is This?
Black & Tan Records CD S AM 802
(38 min)

Här skulle man kunna göra det lätt för sig och bara instämma i plattans titel, men det blir lite väl enkelt. Boo Boo Davis är bluesmannen från Drew i Mississippideltat – mycket kompetent – som av en del räknas som en av de sista i sitt slag. Uppväxt med en musicerande pappa som brukade ha Elmore James och andra av hans gelikar på besök i hemmet, har Boo Boo setts som en kulturbärare med sin musik. Och kanske är det så här bluesarvet ska bäras vidare? Att man datoriserar rootsbluesen och förser den med elektroniska beats, istället för att den urvattnas och smygs över i andra musikformer som r’n’b (som inte längre står för rhythm&blues) eller southern soul. Fast jag betvivlar det.

Här har man först spelat in Boo Boos röst och munspel, delvis förvrängt det, och efteråt lagt på Star Wars-effekter. Boo Boos egen kommentar var först just: what kind of shit is this? Även om han sen antagligen ändrade sig (och kanske såg den kommersiella potentialen). Det elektroniska trolleriet står holländska duon Blu Acid för; Mischa den Haring och Jan Mittendorp, och jag måste medge att de gjort ett gott hantverk, med en hisnande berg- och dalbanebasgång på What You Got On Your Mind som höjdpunkt.

Annars tror jag nog, och hoppas, att detta blir en engångsföreteelse. Kanske skulle plattan ha skickats till Expressens eller Aftonbladets poprecensenter istället för till en gammal bluesdito på Jefferson.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste