Blandade artister – Black Pearls vol 1, vol 2, vol 3

{CAPTION}
{CAPTION}

{CAPTION}

Black Pearls Vol 1 ”Rhythm & Blues”
Koko Mojo KM CD 25 (71 min)

Black Pearls Vol 2 ”1960-63”
Koko Mojo KM CD 26 (69 min)

Black Pearls Vol 3 ”Voodoo Moon”
Koko Mojo KM CD 27 (71 min)

Koko Mojo öppnar upp för ännu ett nytt projekt där den danske bluesgitarristen Ronni Boysen sammanställt ett material till tre utgåvor döpt till Black Pearls. Jag förvånas över hur mycket musik det finns därute som man ännu inte hört. Boysen tycks ha skrapat ordentlig i kistbotten då han hivat upp ett otal låtar jag aldrig tidigare observerat.

Varje album rymmer 28 låtar där varje spår får en liten presentation. Ett steg i rätt riktning från Koko Mojo som varit väldigt snåla med information. Vill nog påstå att dessa album inte vänder sig till nybörjare utan främst till diskofiler som vill bredda sin samling. Skaran av allmänt kända artister är ganska få. Många för mig okända grupper och artister dominerar. Vem känner till Mr Sad Head; hur man nu lyckats få ett sånt artistnamn. Utgången blir en blandad kompott där vågskålen tyvärr pekar lite mer nedåt i min smak. Självfallet serveras låtar som också gör plattorna intressanta.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste