Billy hector – Old School Thang

Billy HectorBilly Hector
Old School Thang
William Hector/Ghetto Surf Music, GSM025
(49 min)

Det ligger en tämligen stark betoning på funk på den här plattan. Det är förvisso blues, men mest av allt är det funkig blues. Nu är inte jag den som ställer mig upp och börjar sparka med benen bara för att en grupp musiker behärskar en viss kompstil och därför får jag lite svårt att tränga in i den här plattan, i händelse av att där kanske finns något som Billy Hector vill säga med det han gör. Det är funkig blues, så mycket fattar jag. Jag kan medge att det svänger utan att lägga någon större värdering i det. Annars då? Bra texter? Stark inlevelse? Man behöver i varje fall inte utesluta detta på en gång, men den tvekan säger också något.

Förutom den tämligen välkända publikfriaren Goin’ Down av Don Nix framförs bara eget material och det är ju i alla fall kul. Låt säga att Old School Thang är en halvkul platta.

Oscar Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste