BEAR WILLIAMS – Waters of Love

bear williamsBEAR WILLIAMS
Waters of Love
GVR Records 1011BW
(48 min)

Bear Williams gör – så vitt jag vet – skivdebut under ”eget namn”. Fram till september 2017 var han enbart Larry Kimpel, basist i det renomerade soulbandet Maze feat. Frankie Beverly samt skivinspelningar med George Duke, Larry Carlton, Anita Baker och andra kändisar. Allt enligt info från Bears promotionblad med skivan. En aning misstänksam kollar jag Maze´ hemsida och på inget av de 12 album som presenteras där finns Kimpel listad som basist. Så är han en ”fake”? Nja, kanske inte, han listas i alla fall i dagens uppsättning av Maze.

Vidare presenterar Williams det han spelar här för en ”merging of Southern Roots Music and Country, coupled with the urban feel of the Blues Music of Chicago”. Sorry, Bear, men jag håller inte alls med. Det enda av allt detta jag hittar bland de elva låtarna är en helt okej rak bluestolva. Resten är trist, konturlös rock, en del i balladform. Proffsigt och välgjort, fattas bara annat med den meritlistan(?). Hans band är tajt, med en kompressormatad gitarrist, uthärdlig faktiskt, och Williams sjunger okej, men han skriver mediokra låtar med banala texter.

Skivans blueslåt, ”Backyard”, finns på YouTube från en spelning på Buddy Guy´s Legends, och The Bear Williams Band gör ett bra framträdande. Rättvis ska man va´.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste