THE UNDISPUTED TRUTH – Nothing But The Truth

the undisputed truthTHE UNDISPUTED TRUTH
Nothing But The Truth
Kent Soul CDTOP2 469
Två cd

I slutet av 60-talet ville Norman Whitfield vidga sina musikaliska vyer, men de etablerade artisterna var lite skeptiska till det. Han började då leka med tanken på att sätta ihop ett nytt band. Han plockade in ett par sångerskor, Billie Rae Calvin och Brenda Joyce, och han kompletterade sedan med Joe Harris. The Undisputed Truth debut kom 1971 med singeln Save My Love For A Rainy Day. Influenser och material från andra band och artister präglade debuten och hela gruppens kommande karriär. Vilket är en av orsakerna till att gruppen aldrig blev riktigt stora. Inte ens deras största hit Smilin Faces Sometimes var deras egen, tanken var egentligen att Temptations skulle ha spelat in den.

Ace ger nu ut bandets första, tredje och fjärde på Motown cd plus sex bonuslåtar, allt samlat på en dubbel-cd. Och som nämndes ovan. Det finns inte mycket av originalitet hos Undisputed Truth. De spelar många covers, försöker hitta vad som gäller just nu istället för att skapa ett just nu. Något som återkom i hela deras karriär. När George Clintons galna elektrofunk blev stor svarade The Undisputed Truth med albumet UFO och när discon kom, ja då lämnade de Motown och följde med till Norman Whitfields nya bolag och släppte You+Me=Love.

Trots att det fanns andra grupper som gjorde allt som The Undisputed gör bättre går det inte att bortse från att det är väldigt fin välspelad och välproducerad soul och r&b på de här två cd-skivorna. Dessutom som alltid på ACE medöföljer ett utmärkt cd-häfte.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste