THE SEEDS – Pushin´ Too Hard

T

THE SEEDS
Pushin´ Too Hard
Big Beat CDWIKD 342 (73 min)

Ett amerikanskt garagerockband från Los Angeles som bildades 1965, utpekas i musikkretsar som ett av de första punkbanden. Här på våra breddgrader är de väl mest ihågkomna för låten ”Pushin´too hard”. För Seeds anhängare är detta säkert ett välkommet tillskott då flera låtar är outgivna, en del alternativtagningar förekommer också.

Anledningen till att de recenseras i våra spalter är att jag fick kännedom att ett spår med Muddy Waters live 1954 finns med. Tilldragelsen för mig var annars att få ta del av ”Baby please don´t go” med Muddy Waters, inspelat för GNP Crescendo live 1954. Hur detta hamnade i Gene Normans arkiv förtäljer inte historien. Lite märkligt tycker jag. Vad jag förstår lär det finnas mer material inspelat. Låten är kanon, Muddy är i fin form och Spann levererar som vanligt fint pianospel. Det framgår inte någonstans i det 24 sidiga häftet, som följer med, vilka som kompar. Helt klart är det Muddys eget band. Munspelaren kan vara Little Walter men jag är tveksam där. Personligen har jag alltid varit beredd att köpa en skiva för ett spår om artisten är den rätta. Fans av Muddy Waters bör spana efter skivan.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste