THE LITTLE RED ROOSTER BLUES BAND – LOCK UP THE LIQUOR

little red rooster blues bandTHE LITTLE RED ROOSTER BLUES BAND
LOCK UP THE LIQUOR
Egen
(63 min)

Av bandnamnet kan man förledas att tro att detta är en hyllningsplatta till Howlin´ Wolf. Men så är inte fallet, utan medlemmarna har bara tyckt att det är ett fräckt namn på ett band.

Det är ett rutinerat gäng som hörs, bandet har existerat i 30 år. Mestadels har de kuskat upp och ner längs USAs östkust och framfört sin blues. De är starkt rotade i Chicagobluesen men gör då och då små utflykter mot den lite lättare och luftigare västkustbluesen. De två sångarna, gitarristen Kevin McCann och munspelaren Dave Holtzman, är förgrundsfigurerna. Alla de femton låtarna är dock angivna som gruppkompositioner.

Holtzman visar verkligen framfötterna i ”Cotton mouth”, en hyllning till James Cotton. I den avslutande titellåten får han och hans munspel sällskap av Steve Guyer (med i Jimmy Rogers band ända till dennes död 1997).

Det här är en platta som känns vital och trogen traditionen, utan att bli museal. Stundtals är det ett dansant bluessväng, som när det görs live sannolikt får publiken på spelställena att gå igång ordentligt. Ett av bluesens alla grovarbetande gäng har fått ihop till en bra platta.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste