The Kentucky Headhunters with Johnnie Johnson – Meet Me In Blues Land

The Kentucky Headhunters with Johnnie JohnsonTHE KENTUCKY HEADHUNTERS WITH JOHNNIE JOHNSON
Meet Me In Blues Land
Alligator, ALCD4965
(43 min)

The Kentucky Headhunters släppte albumet That’ll Work tillsammans med Johnnie Johnson 1993. De har spelat tillsammans även efter det men inte givit ut mer än så. Däremot spelades 2003 en tredagarssession in, som ursprungligen inte var tänkt att släppas, men tolv år senare har man alltså hunnit ändra sig på den punkten.

Johnnie Johnson (död 2005) har som pianist spelat med många stora namn inom blues och rock’n’roll men är mest känd för sitt nära samarbete med Chuck Berry, vilket gick ända tillbaka till tidigt femtiotal. The Kentucky Headhunters historia går tillbaka till 1968, så inte heller de är några nybörjare, även om bandet inte försöker dölja att det är de som spelar med sin idol.

Låtarna kretsar mycket kring boogie och upptempoblues. Att spela med auktoritet (eller som bandet uttrycker det i konvolutet: Johnnie made us play like real men) är det primära målet, snarare än att bjuda på några överraskningar. Johnson sjunger på en låt och det gör han med bravur. Lite överglänser han förvisso den ordinarie vokalisten, men i det stora hela gör alla inblandade en stabil insats.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste