T-BONE WALKER . T-Bone Jumps Again, B.B. KING – Golden Decade – Nothing But Hits

t-bone walker bb king

T-BONE WALKER
T-Bone Jumps Again
Jasmine Records JASMCD 1149 (76 min)

B.B. KING
Golden Decade – Nothing But Hits
Jasmine Records JASMCD 3155 (76 min)

Jasmine Records har återigen släppt ett par relativt genomarbetade samlingar med två av de mest inflytelserika bluesgitarristerna, T-Bone Walker och B.B. King. Som vanligt på Jasmineutgåvor är ljudkvaliteten bra och bookleten innehåller lite historik om artisten och inspelningarna på skivan, kryddat med lite nördfakta som skivnummer och listplaceringar.

Samlingen med T-Bone Walker är den andra som getts ut av Jasmine Records. Den första avhandlade perioden 1950-1955 och innehöll samtliga utgåvor på Imperial och Atlantic. Den här hanterar perioden 1947-1950 med singlar utgivna på Black & White, Comet och Capitol. På den här samlingen hittar vi klassiker som ”Call it stormy monday but tuesday is just as bad” och “T-Bone shuffle”. T-Bone Walker är en av de gitarrister som B.B. King själv har angivit som en av sina största inspirationskällor.

Samlingen med B.B. King som har undertiteln ”Classic Singles On The US Charts 1951-1961” behandlar den kanske bästa perioden, musikaliskt sett i B.B. Kings karriär. Den här samlingen innehåller låtar utgivna på RPM och Kent som har nått någon listplacering i USA. Samlingen inleds med ”3 o’clock blues” och ”You know I love you” som båda nådde förstaplatsen på R&B-listan.

Den inbitne blueslyssnaren har förmodligen redan det mesta som finns på dessa samlingar men bolaget Jasmine ger ut samlingar med hög kvalitet och kanske en lite annorlunda inriktning än den vanliga ”Best Of” samlingen vilket kanske kan kittla de som redan har materialet på andra plattor.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste