SUNNYSIDERS – The Bridges

SUNNYSIDERS
The Bridges
Dancing Bear DBCD 547 (41 min)

En man/kvinnlig kroatisk bluesduo bestående av Antonija Vrgoc Rola på sång och tamburin och Boris Hrepic Hrepa på sång, akustisk gitarr och munspel. Med detta sitt fjärde album firar de sitt 10-årsjubileum. Sättningen är utökad då de gästas av olika musiker på var och ett av de tio spåren. Antonija och Boris har tillsammans skrivit plattans tio låtar och delar på ledsången. I den medföljande bookleten finns låttexterna samt berättelser om bakgrunden till varje låt. 

Plattan är i huvudsak inspelad i studios i Zagreb och Split, med vissa pålägg i Paris- och Londonstudios samt ett hotellrum i Shanghai. Slutmixen gjordes i Ardentstudion i Memphis.

Det här är en platta som till övervägande del rör sig inom fältet blues, americana och singer-songwriter. Plattans bästa spår är mer singer-songwriter, den sorgsna och känslosamma ”Tiny soul”, med fin lap steel från gästande Lorenzo Piccone och övertygande vokal insats av Antonija. 

På det hela taget har Sunnysiders fått till en platta som håller. Dessvärre finns det en uppsjö med bluesbaserade band som rör sig i en liknande mittfåra som dem, bra men inte tillräckligt för att sticka ut det där extra. 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste