SOLVEIG SLETTAHJELL – LIVE AT VICTORIA

solveigh slettSOLVEIG SLETTAHJELL
LIVE AT VICTORIA
Jazzland 377916 7
47 min

Tio låtar inom jazzspektrat med sångerskan och pianisten Solveig Slettahjell, fångad vid en liveupptagning i september 2017 på den nationella jazzscenen Victoria i Oslo. En låt, ”Be steady” är en helt egen komposition och tre är tonsättningar som Solveig gjort av dikter av Emily Dickinson. I några låtar har Solveigs röst och piano stöd från trummisen Pål Hausken. I två av låtarna tillkommer en bastant kör, arrangerad av Solveig och Eirik Kaasa.
Detta pendlar från att vara ganska standardiserad laid-back barpianojazz till att vara riktigt spännande och trollbindande. Ett sådant ögonblick är ”In my living vain” som har väldigt fina rytmiska insatser från Hausken plus att Solveig är mer varierad och till och med lite misshandlande med rösten. I några av de andra låtarna tycker jag hon vill alldeles för mycket med rösten och att det då gränsar till wailande. Stödet från kören i Leonard Cohens ”Come healing” gör också den låten till något extra. Det gäller även den följande ”I don´t feel no ways tired”.
Det här är en platta som kräver en tyst omgivning för att ta till sig. Publiken sitter också knäpptyst då låtarna framförs men låter desto mer emellan. Själv plockar jag ut guldkornen från plattan och då är jag nöjd.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste