RUNE ROBERT FRIIS - Presents-Built For Comfort, Vol. 1

rune robert

RUNE ROBERT FRIIS
Presents-Built For Comfort, Vol. 1
Comfort 001 (39 min)

Danske musikern Rune Robert Friis, som har bas som huvudinstrument, har skrivit och komponerat 7 originallåtar och 2 stycken omarrangerade covers för ett samarbete med flera välkända profiler från Danmarks bluesscen som Perry Stenbäck-gitarr (fick en dansk Grammy för Folk Instrumentalist/ Årets artist 2019), Chris Grey-gitarr. Uffe Sten-gitarr samt Rasmus Stenholm-piano, orgel.

Inledande ”Never comin´down”, är bluesfunkig (på minner om Albert Collins) med fin gitarr av Uffe Steen. Jag gillar slowbluesen ”Falling skies” med utmärkt gitarrspel av Perry Stenbäck och fin orgel av Rasmus Stenholm. Även soulballaden ”Truth don´t rhyme” faller mig i smaken med samma duo (där Stenbäck blandar in folkmusik i gitarrspelet). Tyvärr är covern av Kanye Wests ”Say you will” poänglös. Bruce Springsteens ”Dancing in the dark” i jazzigt format är inte heller lyckad.

Jag tycker att det är i regel fina originallåtar från Rune Robert Friis som serveras här. Albumet kan möjligtvis fungera för den som gillar blues med starka inslag av soul, funk och jazz.

Skriv ut