MISS LADY BLUES - Moe Betta Blues

miss lady blues

MISS LADY BLUES
Moe Betta Blues
Eget bolag (27 min)

Miss Lady Blues bor i Georgia och har tidigare rört sig mellan southern soul och blues. Beroende vilken marknad ett material är riktad för brukar resultatet bli väldigt olika. Lyssna till exempel på Nellie Travis som går från gitarledd Chicagoblues till syntbaserad southern soul. Det som är intressant med Miss Lady Blues på den här skivan är att den har ett southern soul-anslag men att det i grunden är ett bluesmaterial. Musiken har skrivits av gitarristen Dexter Allen som på sitt solomaterial ofta har samma ingång. Och det här gör att skivan faller mellan stolarna. Den är för bluesig för southern soul-marknaden och för tunn för att nå ut till bluesvärlden.

Skivan öppnar med Back It Up With That Lip. Det låter som Johnny Taylor eller Little Milton på Malaco och är skivans starkaste bluesspår. Miss Lady Blues sjunger alldeles utmärkt. Efterföljande She Ain´t Me är mer dansorienterad utan att ta steget fullt ut. Det som kommer sedan följer samma mall och inget av materialet lyfter. Det är först sista låten, balladen Can´t Be Love, med plockande gitarr och tungt syntblås som känns något att bygga vidare på till nästa skiva.

Miss Lady Blues är en bra sångerska och hon har skrivit alla texterna på skivan. Men frågan är åt vilket musikaliskt håll hon vill röra sig?

Skriv ut