GREGOR HILDEN ORGAN TRIO - Vintage Wax

vintage wax

GREGOR HILDEN ORGAN TRIO
Vintage Wax
Acoustic Music 319.613.2 (77 min.)

Tre skickliga tyska musiker som bottnar i 1960/70-talets Jimmy McGriff, Grant Green, Big John Patton… Och de spelar på vintageinstrument, därav albumtiteln. I snygg förpackning är detta trions andra CD. Tyvärr hittar jag inte mycket av det där ”organiska” groovet bland de cirka hälften egna kompositionerna, cirka hälften handplockade låtar. Mest blir det en rad medium- och balladartade låtar i en mix av jazz och blues/R&B. Men visst kan de; ”Greeny” svänger skönt. Som – hör och häpna – inte är en hyllning till Grant Green utan en låt komponerad av Peter Green. I Freddie Kings ”San-Ho-Zay” öser de ordentligt, men tyvärr drar de ut den i dryga 6 minuter.

Nu är jag tyvärr så kinkig, så jag föredrar de gamla hammonddomptörerna åtta dar i veckan. Så jag lägger den här skivan till handlingarna och återgår till Baby Face Willette, Lou Bennett etc. En skiva man köper av bandet efter en fin konsert – eller får för att recensera.

Fotnot: Kunde inte låta bli kolla in Peter Greens ”Greeny”. Skönt sväng, men orgeln tillför element som inte ingår i Greens inspelning. 1-0 till Hildens trio.

Skriv ut