RAY FULLER And The Bluesrockers – Pay The Price

Ray Fuller

RAY FULLER And The Bluesrockers
Pay The Price
Azuretone Records (47 min)

Sångaren och gitarristen Ray Fuller bildade sitt band redan 1974 och har sedan dess uppträtt på otaliga ställen med sin rootsbaserade rock, där blues och countryinfluenser tydligt lyser igenom. Någon skulle kanske kalla det ”Americana”. Eller kanske en rockigare version av Tony Joe White i de lugnare låtarna? På de snabbare spåren blir det lite mer traditionell rock. När Ray fyrar av slidespelet förs tankarna däremot till Sonny Landreth. Att Ray lyssnat på John Lee Hooker är också uppenbart. 
Sångmässigt för Ray tankarna till Charlie Musselwhite, om än kraftfullare i rösten.

Ray kompas av munspel, bas och trummor. Man kan lätt förledas att tro att det då blir en hel del bluesrock och gitarrdiarré. Så är dock inte fallet, utan gitarrspelet fyller ut mellan de vokala insatserna och inte tvärtom. Längden på låtarna skulle platsa på 45:or, vilket gör dem koncentrerade. De flesta av låtarna har Ray som upphovsman, även om vi också finner alster av Lightnin´ Hopkins, Chuck Berry, Louisiana Red, Hank Ballard och John Lee Hooker.

Av de egna låtarna är det främst inledningsspåret ”Hoodoo train” med alla dess referenser till blueshistorien från Memphis ned via Cajunland till New Orleans som jag faller för, men överlag är det välspelat och tight och ger mersmak. Jag tror att Roy Fuller och grabbarna skulle göra sig utmärkt på 

Blueskryssningen eller i Åmål/Mönsterås. Något att tänka på? Till dess kan vi njuta av ”Pay The Price”, som ska vara Rays elfte platta.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste