RANDY CASEY – I Got Lucky

randy caseyRANDY CASEY
I Got Lucky
Egen
(51 min)

Detta är åttonde albumet i ordningen för Randy Casey. En mångsidig herre som trakterar såväl rytminstrument, mandolin och gitarrerna på plattan. Dessutom sköter han både ledsången och körandet till sig själv. Han backas av bas och trummor samt munspel och en orgel i några spår.
Stilmässigt rör det sig om bluesig rock med mycket rotkänsla. Några låtar glider iväg åt det rena blueshållet . ”The new old landlord blues” och ”Broken arm blues” gör han riktigt bra

”One step ahead” är en hyllning till Rolling Stones. Ett flertal av deras låttitlar förekommer i texten och både gitarrsound och riff är hämtat från Stones örhänge ”Street fighting man”. ”Little weed” är ett inlägg i debatten om att legalisera marijuana. En lovsång till det bruket och med textrader som: ”Onkel Sam can not tell you how to have your fun”.

Casey har en bra vokal och hyfsat varierat gitarrlir. Han växlar mellan olika gitarrer. Bäst låter det när han låter sliden vina på sin 1969 Gibson, som i inledningsspåret ”Bed bug blues” och ytterligare fyra ”slidelåtar”. 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste