MUDDY WATERS – Hollywood Blues Summit

{CAPTION}

MUDDY WATERS
Hollywood Blues Summit – Live at The Ash Grove July 30, 1971
Liberation Hall LIB-5122 (38 min)

Det är inte vanligt med bluesvinyl på Record Store Day, men i år fanns det en. Och en bra sådan. Även om det finns gott om liveinspelningar med Muddy Waters, är denna tidigare outgivna spelning så pass tidig att den är klart intressant.

Inspelad 1971, en månad efter LPn ”Live At Mr. Kellys”. De lyckliga som såg Muddy på Kåren i Stockholm året före känner igen delar av bandet. Gitarrerna hanteras av Pee Wee Madison och Sammy Lawhorn, Paul Oscher munspel (helt makalös!), Pinetop Perkins piano, Calvin Jones bas och Willie Smith trummor. På omslaget anges även Shakey Horton, men det är fel, det är George Smith som hoppar in på avslutande ”Got my mojo workin´”. Men tänk nu inte – nej, nej, nej, inte ännu en ”Mojo”, gu va tjatigt. Visst, Muddy avslutade alla konserter med ”Mojo”, men 1971 var den fräck och knivskarp, här i en av de bästa versioner jag hört.

Inledande ”Juke” är ett intro med Oscher, endast dryga minuten, men sen kommer ”Blow wind blow”, ”Strange woman” (kanonversion), och naturligtvis plockar Muddy fram sliden i ”Honey bee” och ”Long distance call”. Inga överraskningar förutom kanske ”Strange woman” som dock är med på ”Mr. Kelly”. Men väldigt roligt att höra Madison och Lawhorn bakom Muddy, i stället för (och inget ont om dem) L. Johnson och Margolin.

Den stora behållningen är en Muddy som är på hugget, och så Paul Oschers munspel.
RSD-skivor brukar sälja slut ganska snabbt. Har du tur och hittar denna, slå till!

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste