LOUISIANA AVENUE – 2107 Delachaise

louisianaavenueLOUISIANA AVENUE
2107 Delachaise
Spinnup
(35 min)

Stockholmsbandet Louisiana Avenue har spelat flitigt under det senaste året. På festivaler, i husvagn(!), och på olika större event, vilket gör att de har byggt upp en fanbase. Nu kommer bandets första album, som är släppt på vinyl till att börja med.

Skivan börjar med Professor Longhairs ”Mardi Gras in New Orleans”. Det fina blåset kommer in efter ett tag. Blåset består av Bo Gustafsson -saxofon, Leon Falk- trombone och Isac Åberg-trumpet. Alla låtar utom denna är egentillverkade. Ofta av radarparet Pär Stenhammar/Jon Rekdal. ”2107 Delachaise” är för övrigt adressen till trumpetaren Jon Rekdals hus i New Orleans, där det sägs att det jammas in på småtimmarna…….

Souliga ”Let the good times roll” fungerar fint och är nästan hysteriskt svängig. ”Mardi gras” är en effektiv partyhöjare. Trummisen Fredrik Dahllöf är som en klocka, alltid rätt på beatet. I ”Shine” får fine pianisten Marcus Fernholm utrymme och gör det bra. Om man ska vara petig på något så är inte de funkbaserade numren bandets styrka. Jag tycker att det saknas den rätta tyngden där. Men som helhet så vinner bandet på sin inbjudande attityd och passion för den fantastiska New Orleans-musiken.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste