Norrtälje Blues & Rockfestival 25-26 juli 2014

Årets festival hade flyttat ifrån Kärleksudden till gården på Pythagoras Museum. Skälet till detta var förra årets ekonomiska bakslag och minskade publiksiffror. Årets festival saknade de stora affischnamnen men målsättningen var att boka artister som är på väg uppåt. Vi var många som funderade ifall det skulle gå bra.

Första dagen Totalt Lokal med inriktning på rock och med ett reggaeband som avslutade fredagkvällen. Jag besökte festivalen andra dagen då det var med betoning på blues. Att flytta festivalen var ett lyckat drag visade det sig. Om första dagen var lite trevande så var lördagen över förväntan. Långt över 700 som man hade hoppats på hade löst entré. I stort sett slutsålt enligt ordförande Sven Dahlqvist i Norrtälje Bluessällskap.

Bottleneck John från Östersund inledde. Han bjöd på en musikalisk resa med musik från 1920 och -30-talets Mississippidelta med slidegitarr på gamla resonatorgitarrer. Nästa akt Ida Bang & The Blue Tears. Tyvärr var gitarristen John Bernström förhindrad att komma . De bjöd på härlig spelglädje. Därefter kom Bottleneck John in igen ackompanjerad av både traktor och tändkulemotor! Ett lyckat drag! Lisa Lystam Family Band därefter. Ännu ett ungt bluesband som kan leverera. Sedan kom det lokala bandet Blue Comets. Rhythm & blues av högsta kvalité. Sveriges vassaste rockabillyband Fatboy avslutade. Vid 01.00 upphörde speltillståndet men publiken ville ha mer! Nu blev det inte så. En riktig toppenkväll och mycket tyder på att det blir en fortsättning nästa år på Pythagoras.

Skriv ut