Ida Bang & The Blue Tears - Gävle Konserthus restaurang, 23 oktober 2019

Ida Bang & The Blue Tears


Ida Bang sång, John Bernström och Leo Henriksson gitarrer, Leo Sund trummor och Patrik Engström bas bjöd på en volymstark och variationsrik musik. Mestadels var den bluesbaserad, men även soul och rock ingick i repertoaren.

Need your love” inledde första set, följd av ”You can´t” och ”What about love”.  ”Don´t you worry” bjöd på ett snyggt slidelir av Leo Henriksson.  ”It hurt” avslutade set nummer ett, som på det hela taget var svängigt värre.

Ida Bang

Efter en kort paus drog man igång igen. Och det var Bo Diddley-takter över ”Come on home”. ”Voodoo” satt som en smäck. På ”Forgive me” visade Ida Bang att hon har rejäla röstresurser. Alla i bandet fick möjlighet att sträcka ut. Leo Henriksson och John Bernström bjöd på en liten gitarrduell. Bernström trakterade en Gibson Les Paul och Henriksson en Fender Strata.

Ida Bang

”Good to me” från senaste plattan avslutade det ordinarie programmet, men efter handfasta applåder och rejält golvstamp så bjöds publiken på extranumret ”Shelter me”. För den som ännu inte hört Ida Bang & The Blue Tears live, passa på om tillfälle bjuds. Blev inte besviken och att Ida Bang hade såna röstresurser var en överraskning för mig. Innan spelningen undrade ljudteknikern om folk visste att det skulle bli en volymstark upplevelse. Men ingen lämnade lokalen under spelningen och ingen klagade efteråt heller. Gävle JazzClub stod för arrangemanget. Hoppas man kan bjuda på mer blues framöver.Text och foto: Hasse Ivarsson

Skriv ut