svenz2

Konsert till minne av Sven Zetterberg, Bångbro Folkets Hus, 29 oktober 2017

svenz2

Sven Zetterberg bodde på många ställen under sitt liv. Ställdalen och Kopparberg i Västmanland var ett par – Ställdalen i ungdomen och Kopparberg på äldre dar. Vänner till Sven i Kopparberg organiserade denna konsert i Bångbro Folkets Hus, där Sven spelat ett antal gånger. Bångbro ligger ett par kilometer sydväst om Kopparberg. En av tillresta och en stor andel lokalbefolkning välfylld sal såg lokala bandet Just Started Rollin´ inleda kvällen. Sven Z var fadder för det här ungdomliga bandet och medverkar på deras debut-CD. De tillägnade Sven hans låt ”Risky business” och fortsatte med några egna låtar som ”Louisiana road” och ”In i dimman”. De gjorde bra ifrån sig trots att de fick improvisera utan trumslagare (sjuk), som ersattes av en munspelare, ej ordinarie i bandet.

svenz1

 

svenz3

Resten av kvällen var vikt för Svens sista bandkonstellation: Matti Ollikainen, Mikael Fahleryd, Jim Ingvarsson och nye gitarristen Henrik Pilqvist. Som solister har tillkommit Marino Valle och Mr Bo, och de har gjort en del spelningar i sommar under samlingsnamnet Blues From Within, hämtat från en CD Sven gjorde 1999. (Titeln en travestering på en av Svens favoritlåtar, Percy Mayfields ”The blues from within”.) Det blev tre intensiva set med alla musiker på tå och med den bredd som var Svens signum. Ljudteknikern och musikern Micke Kähäri gjorde ett populärt inhopp med sång och gitarrspel i två låtar och påminde oss om ett av skämtaren Svens favorituttryck, de tre H:na: Hyfs, hut och hållning. Little Hank skulle ha medverkat men hade tyvärr fått förhinder pga sjukdom.

Svens gitarr stod högvakt längst fram på scenen och Svens memorabilia, som ställdes ut vid Åmål´s Blues Fest, fanns på plats i Folkets Hus. En kväll värdig Sven Z.

Text: Tommy Löfgren
Foto: Bengt Rud

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut
Senaste konserterna