JAMELL RICHARDSON – Blues How I Wanna Blues

Jamell RichardsonJAMELL RICHARDSON
Blues How I Wanna Blues
Eget
(40 min)

Sin musikaliska fostran fick Jamell Richardson som gitarrist i Mel Waiters turnéband 2012. Året efter fick också Jamell göra skådespelardebut när han porträtterade Jimmy Nolen i James Brown-filmen Get On Up. Den egna skivdebuten kom 2014 med en EP och nu är första fullängdaren här.

En sak är säker, Jamell vill mycket. Och tyvärr vill han visa väl mycket på den här skivan. Den i grunden fina gitarren är kraftigt överstyrd så nyanserna försvinner och flera låtar drar ut i jamliknande slut. Ta till exempel öppningslåtearna Blues How I Wanna Blues och When I Squeeze Her som båda börjar som fin modern blues, men som avslutas med planlöst gitarrspel. Efterföljande O´Why med inspiration från J Blackfoot 80-talsklassiker Taxi är bättre, men även i den åker gitarren fram mot slutet.

Skivan varvas sedan med blues och ballader i modern southern soul-anda. Jamell Richardson sjunger bra, är en vass gitarrist och en bra låtskrivare. Men han skulle behöva en bra producent som kunde styra upp materialet bättre.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste