Jack J Hutchinson Band – Get Back

Jack HutchinsonJACK J HUTCHINSON BAND
Get It Back
Egen utgivning (21 min)

Stilren brittisk bluesrock är något man inte hör varje dag. I varje fall inte ny sådan. Men här har vi en trio som uppenbarligen spelar det och som inte heller verkar ha gått helt utan uppskattning av övriga recensioner att döma, även om något större genomslag knappast har skett.

Det finns annars visst fog för att så skulle kunna ske, i bluesmått mätt, för det är flera saker som Hutchinson med sitt band gör bra på de här sex låtarna. Jag kan tycka att hans röst kunde ha mer tryck och att sista låten är en singer/songwriter-ballad som är sådär, men i övrigt presterar man genomgående en stabil tyngd, bra riff och faktiskt rätt minnesvärda låtar. Det jag framförallt gillar är att man lämnar kvar mycket luft i ljudbilden, i och med att man bara är tre man, och inte gör misstaget att tro att det blir tyngre eller hårdare bara för att man låter det övergå i en kakofoni av olika instrument.

Skivan är med sina 21 minuter mer att betrakta som en EP, om inte rentav en demo, men intrycket Jack J Hutchinson Band ger är så pass stabilt att det är värt att hålla ett öga på hur de följer upp det här.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste