LONNIE MACK – Strike Like Lightning

LONNIE MACK
Strike Like Lightning
Alligator (42 min)

Alligator återutger Lonnie Macks album från 1985 på vinyl. När den släpptes ´85 var den något av en comeback för Mack. Plattan recenserades av Hans Schweitz i nr 70. Hans var imponerad av hans gitarrspel och kraftfulla sång på vissa låtar. Hans sammanfattade sin recension med att Mack ”gjort en stark comeback och de som gillar rockigt bluesinflueratgitarrspel blir säkert inte besvikna”.

Jag är böjd att hålla med, den var bra när den kom 1985 och den håller än. Albumet producerades av Stevie Ray Vaughan som också fanns med på gitarr, plus sång i en låt, ”If you have to know”.

Mack har kvar det vibrerande ljudet i sin Flying V som han fick till redan i början på 1960-talet. Tydligast i ”Double whammy”, en variant av hans gamla hit ”Wham”. Vad jag inte reflekterade över då plattan kom ´85 var de ganska tydliga Fogerty/Creedence-influenserna i vissa låtar. ”Satisfy Susie” har ett närmast lite övertydligt ”bayou sound” a´ la Creedence. Att han kan sjunga soulblues visar han i balladen ”Stop”, en av topparna. Plattan avslutas fint med en akustisk blues med Stevie Ray på National Steel och Bill McIntosh på slide.

Mack gjorde ytterligare två album på Alligator där 1990 års ”Live Attack Of The Killer V”varit en favorit genom åren. Vem vet, den kanske också dyker upp i lyxig vinyl framöver. Men än så länge blir det till att återuppleva starka ”Strike Like Lightning”.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste