Dr Helander – Country Boy

Dr HelanderDR HELANDER
Country Boy
Bluelight Records, BLR 33174 2
(46 min)

Dr Helander är en artist som har hållit på ett tag och som säkert redan är ett bekant namn för många. Själv stiftar jag i och med detta bekantskap med hans tonkonst för första gången och det lär jag också nöja mig med.

Vad jag förstår är detta första gången han genomgående spelar akustisk gitarr på varje låt, dock med full sättning i övrigt. Låtmaterialet består av konventionella versioner av i lika mån konventionella artistval, såsom Junior Wells, Lightnin’ Hopkins och Muddy Waters. Det konventionella är dock det bästa här. Den enda egenkomponerade låten, Big Cold Beer, är den som är överlägset sämst på skivan. I övrigt finns det, bortsett från lite finsk brytning, inte en tillstymmelse till särprägel i Dr Helanders sång. Det bestående intrycket blir att musikerna antagligen gillar blues, med tanke på att de har repat in så här många blueslåtar, men det framgår inte vad jag som lyssnare ska göra med den informationen.

Oscar Majling

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste