DIVERSE ARTISTER THE TWELVE ROCKIN´ DAYS OF CHRISTMAS och WHEN THE CLOCK CHIMES TWELVE

The twelve rockin days

When the Clock strikes twelve

 

DIVERSE ARTISTER
THE TWELVE ROCKIN´ DAYS OF CHRISTMAS
Atomicat ACCD 032 (72 min)

WHEN THE CLOCK CHIMES TWELVE
Atomicat ACCD 033 (68 min)

I samband med jul och nyårsfirande så passade de flesta skivbolag på att släppa plattor med sina största artister för att man visste att folk var speciellt benägna att köpa dessa skivor. Jag själv var inget undantag, jag tycker fortfarande att de har en viss charm och bidrar till att höja stämningen inför dessa högtider.

Det irländska bolaget Atomicat, en avdelning av Rockstar Records Ltd, är inget undantag. Snyggt presenterade och med väl tilltagen speltid så ser jag dem som klart havärda – om man fortfarande tror på tomten vill säga.

Sticker ut i den första plattan är förstås Samto & Johnny med sin ”Twistin´ bells” och Big Joe Turners ”Christmas date boogie”. Johnny Otis fina ”Lem taly court room blues” med sång av Darby Hicks och Hank Ballard & The Midnighters “Santa Claus is coming” får väl räknas till höjdpunkterna.

en andra plattan har som underrubrik ”It´s a real gone party” och här får vi kanonlåtar som Hot Lips Page ”Last call for alcohol”, Etta James ”W-O-M-A-N”, Ray Charles ”Hit the road Jack” som även blev en mindre hit i Sverige, Little Willie John med ”I´m shakin´” och Big Mama Thornton i kraftfulla ”I smell a rat”.

Bägge plattorna har för övrigt bra pop och rocklåtar från 1950-60talet. Kul lyssning i dessa mörka vintertider.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste