DIVERSE ARTISTER – The Elvis Presley Connection Vol. 2

elvis

DIVERSE ARTISTER
The Elvis Presley Connection Vol. 2
Bear Family BCD 17562 (79 min)

Denna samling består av Elvislåtar han gav ut 1958-62, antingen egna original eller coverlåtar han spelade in. Hela 33 låtar har trängts in och en majoritet var hits med honom under dessa år. Att en tid spenderades i lumpen i Tyskland verkar inte ha minskat hans hitpotential.

Det som sticker ut är hur de flesta av de manliga sångarna gör sitt bästa för att vara ”sing-a-likes”, ibland är det spöklikt som Elvis. Det förstärks av att det är, utifrån originalet, ganska karbonlika coverversioner. De med egna etablerade karriärer, exempelvis Bobby Vee, Bobby Darin, Carl Mann och Bing Crosby, har frigjort sig från detta ok och är sig själva i sina tolkningar.
Det är damerna på denna samling som gjort något eget av sina låtar. Marvelettes nära fem minuter långa rhythm´n´bluesiga ”Good luck charm”, LaVern Bakers ”Hey, Memphis” (svarslåt till ”Little sister”), Priscilla Bowman i ”Like a baby” och givetvis Peggy Lee i ”Fever” (som hon hade egen hit med) är några av de versioner som sticker ut.

Som vanligt från Bear Family så är bookleten genomarbetad. Den är på 36 sidor och presenterar både artist och låt grundligt. Fin läsning och plattan får gärna ljuda i bakgrunden.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste