David Michael Miller – Same Soil

David MillerDAVID MICHAEL MILLER
Same Soil
Egen utgivning
(54 min)

För ett år sedan recenserade jag David Michael Millers förra giv, Poison Sipped. Jag anmärkte då en hel del på att han rörde sig med alldeles för stora arrangemang och inte lämnade mycket luft kvar i ljudbilden. Detta är inte längre fallet, vilket innebär att det inte är ansträngande att lyssna igenom skivan. Från att ha gett en bildligt talad kvävande upplevelse känns det numera ganska bekvämt att lyssna på David Michael Miller. Det är ett fall framåt.

Genren är soulblues. Det sker lite flörtar med andra genrer, främst i form av småfunkiga komp. Musiken ger ett väldigt seriöst intryck, men i det här fallet innebär det på samma gång ett tråkigt sådant. David Michael Miller ger intryck av att verkligen vilja säga något med sin musik, så jag tvivlar inte alls på hans föresatser, men jag känner inte att han når fram. Inte till mig i alla fall. Inte på något sätt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste