Coco Montoya – Hard Truth

Coco MontoyaCoco Montoya
Hard Truth
Alligator ALCD 4974
(52 min)

Sångaren och gitarristen Coco Montoya kommer med ett nytt album. Det här blir hans nionde album som soloartist. Han spelade under många år med Albert Collins, där han faktiskt började som trummis. Sedermera tog han plats i John Mayalls band.

Tyvärr så är denna platta något av en besvikelse. Många av låtarna känns ofärdiga och kunde ha kortats ner, har ingen självklar hook och slutar mest i ett evigt bluesrocksjammande. Några undantag finns dock som Old Habits Are Hard To Break, skriven av John Hiatt, där Coco håller igen på gitarren och värderar varje ton. Sången är sansad och är inte så ylande som på flertalet av spåren på skivan. Where Can A Man Go From Here är riktigt bra med ett anslag av blues och gospel. Resten av albumet är lite som att koka soppa på en spik. Det blir ingen matig spis för bluessjälen. Jag önskar att den gode Coco Montoya hade haft starkare låtar och hållit igen på gitarren.

Hoppa över denna skiva och kolla hans tidiga alster på Blind Pig som jag tycker är betydligt roligare. Det här verkar mest vara ett försök att flirta med rockpubliken.

Fredrik Ottomers

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste