Bonafide – Denim Devils

bonafideBONAFIDE
Denim Devils
Off Yer Rocka, OYR 018
(43 min)

Bonafide förefaller redan ha fått sitt genombrott i hårdrockkretsar. Denim Devils har fått högt betyg av Sweden Rock Magazine och man har även blivit intervjuade i samma tidning. Det vittnar om ett band på uppgång, samt om vilken publik som gäller för detta. Musiken är hård och publikfriande rock. Jag vill påstå att det låter exakt som en blandning av Kiss och AC/DC. Exakt så. Mer festivalrock kan det knappast bli och den främsta invändningen jag har mot den behandling de får av Sweden Rock Magazine är att de inte redan är inbokade till årets upplaga av dito festival, för mer arketypiska för det sammanhanget kan man knappast bli.

Nu är ju inte originalitet något självändamål, så länge man kan skilja på slitna klichéer och klassiska uttryckssätt. Och det verkar då som att de flesta är överens om att Bonafide begagnar sig mer av det senare, med tanke på det gensvar de har fått. Då är det kanske bara jag som här får mer rockklichéer än vad jag klarar av. Samtidigt finns låten Living The Rock And Roll Lifestyle, där det blir genant på riktigt. Eller är det också bara jag som märker det? Nåväl, jag motsätter mig inte hypen, men deltar knappast i den.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste