Blue Wheel Blues Band

Blue Wheel Blues BandBLUE WHEEL BLUES BAND
Blue Wheel Blues Band
BWR 01

Blue Wheel har funnits sedan 2010 och består av Magnus Ejemark på gitarr/sång, Per-Arne Pettersson bas och Måns Tingberg trummor. De har tidigare spelat i olika sättningar runt om i Sverige. På den här skivan vill de tillsammans med flera gästmusiker göra sina tolkningar av bluesklassiker. Som långtida blueslyssnare blir du först lite tveksam. Det är verkligen de största blueshitsen de tar sig an. Men det kanske inte är så dumt ändå. Dels är låtarna i bandets repertoar och skivan passar då utmärkt att sälja på spelningar och sedan kan även klassiker bli bortglömda om ingen spelar dem.

De öppnar med Going Down Slow som framförs som en rak bluesshuffle. Bra framfört, men samtidigt väl neutralt. Och det är något som präglar flera av låtarna, de når inte riktigt fram i sina versioner även om det märks att de jobbat med arrangemangen. Roligaste tolkningen är den av See That My Grave Is Kept Clean som blir till sjuttiotalsartad countryrock. Snyggt och med skön hes sång.

Blue Wheel levererar ett gott hantverk på skivan, men jag tror det är live som bandet ska upplevas. Utanför inspelningsstudions skyddande väggar kommer svetten att flöda fritt och stänka över publiken som sitter närmast.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste