Big Golden Wheeler – Turn My Life Around

Big Golden WheelerBig Golden Wheeler
Turn My Life Around
Wolf CD 120.837
(61 min)

Big Golden Wheeler är en munspelare och sångare bördig från staden Beaconton i Georgia, USA. Han har bland annat spelat med Eddie King (han medverkar på dennes fina album The Blues Has Got Me) och Artie ”Blues Boy” White. Han bildade sitt första band på 1950-talet men hade svårt att leva på musiken. Trött på branschen tog han ett långt uppehåll och jobbade som mekaniker. Karriären låg i stort nere ända fram till 1987.

På 1990-talet etablerade han kontakt med välkände bluesmannen Jimmy Johnson som då låg på samma bolag. Johnson lovade att producera en skiva för Big Golden, som han skulle kunna sälja vid sina liveframträdanden. Resultatet blev denna skiva. Bolaget Wolf har haft materialet länge men först för cirka ett år sedan så gav Jimmy Johnson tillstånd till att ge ut materialet. Att döma av innehållet på skivan så ställer jag mig lite frågande varför?

Jimmy Johnson har producerat skivan och spelar alla kompinstrument på egen hand. Jag tycker inspelningarna är platta, odynamiska och inte redigerade. Låtlängden kunde ha kortats ner betydligt på en del alster. Jag tycker inte att Big Golden Wheeler här visar sig som någon större munspelare. Han ger ett tamt och oengagerat intryck och framstår som en ganska så medioker sångare. Jimmy Johnson vars gitarrspel jag uppskattar i vanliga fall väger inte upp kvaliteten på dessa inspelningar. Två av spåren är tagna från en inspelning gjord 1989 med Wolfs Allstars med bland andra John Primer och Willie Kent. Kolla hellre in debutplattan Bone Orchard på Delmark, vaxad 1993 med kompgruppen Ice Cream Men, som ger en mer rättvis bild av artisten.

 

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste