Alvon & The Allstars – Guitars & Cars

Alvon and the AllstarsALVON & THE ALLSTARS
Guitars & cars
Pig Heaven Records (58 min)

Alvon Johnson har en gedigen bakgrund inom musiken: allt ifrån jazzsångare i storbandssammanhang till medlem av sånggruppen The Coasters. Han är en skicklig gitarrist och sjunger med en varm och välnyanserad stämma på hälften av plattans tio nummer.

På Wars låt The World Is A Ghetto drar Alvon Johnson på för fullt med sin gitarr i ösigaste Santana-stil, men speltiden 8:05 gör att det blir i maffigaste laget. Däremot är de nio minuterna i sällskap med västkustjazziga instrumentalversionen av Isley Brothers For The Love Of You en njutbar sak, med snygga keyboardklanger och melodiöst och återhållet gitarrspel. Trevlig är också versionen av gamla Route 66 med småmysig sång och snyggt pianospel, liksom skönt svängiga Autumn’s Swing med Johnsons i det här fallet rena jazzgitarrton. Den långsamma, tunga bluesen So Sorry med kraftfull, soulig sång och ett bitande blått gitarrsolo avslutar plattan.

Guitars & Cars demonstrerar tydligt Alvon Johnsons mångsidighet och spelskickligt. Jag brukar gilla stilmässig variation, men här slår det över till att bli lite väl spretigt. Till min inte odelat positiva uppfattning bidrar också att sju av låtarna ligger över eller kring sex minuter, vilket med få undantag känns för långt.

Facebook
Twitter
Print
Email
Skivtips
16 senaste